Politica de confidentialitate

Echipa Depozitul de Seminte considera asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca fiind un angajament fundamental fata de clientii sai. Astfel prelucrarea datelor dumneavoastra este efectuata in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”) precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei. Urmatoarele randuri au ca scop informarea clientului despre modul in care datele cu caracter personal sunt colectate, utilizate, transferate si protejate in momentul in care interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile oferite de noi.
Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

Cine suntem si cum ne puteti contacta
Website-ul www.depozituldeseminte.ro este administrat de BIPIEM S.R.L cu sediul social in Oradea, Bihor, str.Petre Ispirescu, nr. 16, inregistrata la Registrul Comertului cu nr ***********, CUI ***********.
Pentru orice informatii suplimentare care nu se gasesc in aceasta pagina, ne puteti contacta la numerele de telefon (+4) 0740 439 478, (+4) 0743 081 008, (+4) 0735 319 319 sau e-mail contact@depozituldeseminte.ro.

Datele cu caracter personal pe care echipa Depozitul de Seminte le colecteaza sunt in general cele transmise direct de dumneavoastra, astfel incat sa aveti control asupra tipului de informatie pe care ne-o oferiti. Spre exemplu, in momentul crearii unui cont pe site-ul nostru, ne furnizati adresa de e-mail, numele si prenumele.
Setarile contului dumneavoastra din platforma Depozitul de Seminte va ofera posibilitatea de a adauga informatii suplimentare sau de a modifica informatiile deja existente.
Pe langa informatiile de baza (nume, prenume, e-mail) ne furnizati si alte informatii suplimentare in momentul plasarii unei comenzi (produsul/produsele dorite, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.).
Cu scopul personalizarii experientei dumneavoastra pe site, putem sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul dumneavoastra in timpul vizitarii site-ului web.
Conform Politicii de cookie-uri, pe site-ul nostru web putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare.
Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile incluse de Regulamentul general privind protectia datelor (GDPR) in categorii speciale de date cu caracter personal.

Vom utiliza datele dvs. cu caracter personal in urmatoarele scopuri:
• Crearea si administrarea contului in cadrul platformei Depozitul de Seminte;
• Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;
• Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;
• Returnarea produselor conform prevederilor legale;
• Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;
• Asigurarea serviciilor de suport.
Anumite prelucrari subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislatia aplicabila, inclusiv legislatia fiscala si contabila.
Echipa Depozitul de Seminte isi doreste sa ofere in permanenta cea mai buna experienta de cumparaturi online. Cu acest scop, putem colecta si utiliza anumite informatii cu privire la comportamentul dumneavoastra in calitate de cumparator, invitandu-va sa completati chestionare de satisfactie subsecvent finalizarii unei comenzi. Aceste activitati sunt dedicate interesului nostru legitim de a desfasura activitati comerciale, avand mereu grija ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate.
Pentru a va tine la curent cu cele mai bune oferte pentru produsele sau serviciile care prezinta un interes pentru dumneavoastra, va putem trimite orice tip de mesaj (e-mail/SMS/telefonic/mobile push/webpush/etc.) continand informatii generale sau promotii referitoare la produsele adaugate in sectiunea “Cosul meu” sau “Favorite” sau produse similarea acestora si celor achizitionate de dumneavoastra. Acest tip de recomandari pot fi incluse si in site-ul nostru in momentul in care dumneavoastra sunteti conectat la contul propriu.
Cu scopul crearii unui profil de client, putem colecta si utiliza anumite date cu privire la comportamentul dumneavoastra in calitate de cumparator. Aceasta actiune are ca scop punerea la dispozitie a informatiilor de interes pentru dumneavoastra, respectand in acelasi timp drepturile si libertatile dumneavoastra si asigurandu-ne ca evitam efectele legale asupra dumneavoastra si ca nu va afecteaza similar intr-o masura semnificativa.
Comunicarile de marketing sunt bazate pe consimtamantul dumneavoastra prealabil. Acesta poate fi retras in orice moment prin modificarea setarilor din contul de client sau contactarea directa a echipei Depozitul de Seminte.
Prelucrarea datelor dumneavoastra poate avea ca scop promovarea si dezvoltarea activitatii noastre comerciale, avand grija si luand toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale sa nu fie afectate. Puteti opta pentru oprirea prelucrarii datelor cu caracter personal in scop de marketing prin mijloacele enumerate in paragraful precedent.

Apararea intereselor noastre legitime
Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:
• Masuri de protectie a site-ului web si a utilizatorilor platformei noastre fata de atacuri cibernetice;
• Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;
• Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.
Temeiul general al acestor tipuri de prelucrari este interesul nostru legitim de a ne apara activitatea comerciala, fiind inteles ca ne asiguram ca toate masurile pe care le luam garanteaza un echilibru intre interesele noastre si drepturile si libertatile dumneavoastra fundamentale.
In unele cazuri actiunile de prelucrare a datelor sunt intemeiate pe dispozitii legale cum ar fi obligatia de a asigura paza bunurilor si valorilor rpevazute de legislatia aplicabila in aceasta materie.

Perioada de stocare a datelor dumneavoastra cu caracter personal
In general, datele cu caracter personal sunt stocate cat timp contul dumneavoastra de client este activ pe platforma noastra. Stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului pot fi solicitate oricand. In acest caz ne rezervam dreptul pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele cu caracter personal
Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal urmatoarelor categorii de destinatari:
• Furnizorilor de servicii de curierat;
• Furnizorilor de servicii de plata / bancare;
• Furnizorilor de servicii de marketing / telemarketing;
• Furnizorilor de servicii de cercetare de piata;
• Societatilor de asigurare;
• Furnizorilor de servicii IT;
• Altor societati cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata bunurilor si serviciilor noastre.
Ne asiguram ca accesul la datele dumneavoastra de catre terte persoane juridice de drept privat este realizat in conformitate cu prevederile legale privind protectia datelor si confidentialitatea informatiilor, in baza unor contracte incheiate cu acestia.
De asemenea, putem divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice in cazul in care ne revine o obligatie legala sau este necesar pentru a ne apara un interes legitim.

Tari in care sunt transferate datele dvs. cu caracter personal
Stocarea si prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal se realizeaza in prezent pe teritoriul Romaniei. Cu toate acestea, transferarea anumitor date unor entitati localizate in Uniunea Europeana sau in afara acesteia, inclusiv in tari carora Comisia Europeana nu le-a recunoscut un nivel adecvat de protectie a datelor cu caracter personal este posibilia.
Intotdeauna sunt luate masuri pentru a ne asigura ca orice transfer international de date cu caracter personal este gestionat cu atentie cu scopul de a va proteja drepturile si interesele. Transferurile catre furnizorii de servicii si alte parti terte vor fi intotdeauna protejate prin angajamente contractuale si, dupa caz, prin alte garantii, cum ar fi clauzele contractuale standard emise de Comisia Europeana sau schemele de certificare, precum Scutul de confidentialitate pentru protectia datelor cu caracter personal transferate din interiorul UE catre Statele Unite ale Americii. Pentru a afla date suplimentare cu privire la tarile in care sunt transferate datele dumneavoastra precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri, ne puteti contacta telefonic sau prin e-mail.

Securitatea datelor cu caracter personal
Ne luam angajamentul de a asigura securitatea datelor cu caracter personal prin implementarea unor masuri tehnice si organizatorice adecvate, conform standardelor industriei. Transmiterea datelor cu caracter personal se face prin utilizarea algoritmilor de criptare de ultima generatie. Stocarea datelor se face pe servere securizate, asigurand in acelasi timp redundanta datelor. Efectuarea platilor online se realizeaza prin intermediul platformei Depozitul de Seminte.
Va atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin Internet sau prin intermediul altor retele publice nu este in general complet sigura. In ciuda masurilor luate pentru protejarea datelor cu caracter personal, in permanenta exista riscul ca acestea sa fie vazute si utilizate de catre terte parti neautorizate. Pentru astfel de vulnerabilitati ale unor sisteme care nu sunt sub controlul nostru, echipa Depozitul de Seminte nu se face responsabila.

Ce drepturi aveti
Regulamentul general privind protectia datelor va recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele dumneavoastra cu caracter personal. Puteti solicita accesul la aceste date, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau va puteti opune la prelucrarea lor. Va puteti exercita dreptul de a va plange autoritatii de supraveghere competente sau de a va adresa justitiei. Dupa caz, puteti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor si dreptul la portabilitatea datelor. Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteti contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus.
Este important sa retineti urmatoarele aspecte daca doriti sa va exercitati aceste drepturi:
• Confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date personale este luata in serios. De aceea, transmiterea cererilor cu privire la astfel de inregistrari trebuie facuta folosind adresa de e-mail aferenta contului de client. In caz contrar, ne rezervam dreptul de a efectua verificarea identitatii prin solicitarea unor informatii suplimentare care au ca scop confirmarea identitatii dumneavoastra.
• Nu se solicita taxa pentru a va exercita vreun drept in ceea ce priveste datele cu caracter personal, cu exceptia cazului in care solicitarea dumneavoastra de acces la informatii este nefondata, respectiv repetititva sau excesiva. In acest caz vom percepe o suma rezonabila. Inainte de solutionarea cererii veti fi informat care sunt onorariile aplicate.
• Ne dorim sa raspundem la orice solicitare valida in termen de maxim 30 de zile, exceptie fiind cazul in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ati facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum 60 de zile. Veti fi instiintat in cazul in care este necesara o perioada care depaseste 30 de zile. Pentru a ne ajuta sa actionam intr-un timp cat mai scurt, este posibil sa va fie cerute informatii suplimentare precum ce informatii doriti mai exact sau ce anume va ingrijoreaza.
• In cazul in care sunt afectate in mod negativ drepturile si libertatile altor parti vizate, ne trebuie sa respectam cererea in cauza.

Accesul
Urmatoarele informatii pot fi solicitate echipei Depozitul de Seminte:
• Confirmarea prelucrarii datelor cu caracter personal;
• Punerea la dispozitie a unor copii a acestor date;
• Oferirea altor informatii despre datele dumneavoastra cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le stocam, la ce sunt folosit, cui sunt divulgate, daca sunt transferate in alte tari si cum sunt protejate, perioada de stocare a acestora, drepturile clientului, cum puteti depune o plangere, sursa de unde avem datele dumneavoastra. Toate acestea sunt disponibile in cazul in care nu v-au fost deja furnizate prin aceasta informare.

Rectificarea
Poate fi solicitata rectificarea sau completarea datelor cu caracter personal inexacte sau incomplete. Este posibil sa incercam sa verificam exactitatea datelor inainte de rectificarea acestora.

Stergerea datelor
Solicitarea cererii stergerii datelor cu caracter personal in urmatoarele situatii:
• Acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate;
• V-ati retras consimtamantul, in cazul in care prelucrarea datelor se baza pe consimtamant;
• Dati curs unui drept legal de a va opune;
• Acestea au fost prelucrate ilegal;
• Ne revine o obligatie legala in acest sens.
Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii de stergere a datelor cu caracter personal in cazul in care prelucrarea acestor date este necesara:
• pentru respectarea unei obligatii legale;
• pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.
Exista anumite circumstante in care respectarea solicitarii dumneavoastra nu este obligatorie pentru noi, desi acestea doua sunt cele mai probabile circumstante pentru care solicitarea ar putea fi refuzata.
Este recomandat ca inaintea exercitarii acestui drept sa va descarcati din contul de client si sa va salvati toate documentele aferente comenzilor efectuate pe site-ul nostru, indiferent daca facturarea s-a efectuat catre dumneavoastra sau catre o alta persoana fizica sau juridica. In caz contrar, toate aceste documente vor fi pierdute deoarece procesul de stergere a datelor si a contului este ireversibil.

Restrictionarea prelucrarii datelor
Aceasta poate fi ceruta in urmatoarele cazuri:
• acuratetea lor este contestata (a se vedea sectiunea de rectificare), pentru a ne permite sa verificam acuratetea acestora;
• prelucrarea este ilegala, dar nu doriti stergerea datelor;
• acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar le considerati necesare pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta;
• v-ati exercitat dreptul de a va opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.
In urma unei solicitari de restrictionare, datele dumneavoastra pot fi folosite in continuare de catre echipa Depozitul de Seminte in urmatoarele cazuri:
• avem consimtamantul dvs;
• pentru a constata, exercita sau asigura apararea unui drept in instanta;
• pentru a proteja drepturile Depozitului de Seminte sau ale altei persoane fizice sau juridice.

Portabilitatea datelor
Puteti efectua o solicitare de furnizare a datelor cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit in mod automat sau puteti solicita ca acesta sa fie “portat” direct catre un alt operator de date. Cele doua posibilitati sunt aplicabile doar daca prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul dumneavoastra sau pe incheierea sau exercitarea unui contract cu dumneavoastra si se face in mod automat.

Opozitia
Din motive legale de situatia particulara in care va aflati, va puteti opune in orice moment prelucrarii datelor cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care considerati ca drepturile si liberatile dumneavoastra fundamentale prevaleaza fata de acest interes. Va puteti opune oricacnd prelucrarii datelor dumneavoastra in scop de marketing direct, inclusiv crearea de profiluri, fara a invoca vreun motiv, caz in care vom inceta in cel mai scurt timp posibil aceasta activitate.

Luarea de decizii automate
Puteti cere sa nu faceti obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai in conditiile urmatoare:
• produce efecte juridice cu privire la dvs.;
• sunteti afectat in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.
Acest drept nu este aplicabil in situatia in care decizia la care s-a ajuns in urma luarii automate a deciziilor:
• ne este necesara pentru a incheia sau a derula un contract cu dvs.;
• este autorizata prin lege si exista garantii adecvate pentru drepturile si libertatile dvs.;
• se bazeaza pe consimtamantul dvs. explicit.

Plangeri
Aveti dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. In Romania datele datele de contact ale acestei autoritati sunt urmatoarele: Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania, +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; anspdcp@dataprotection.ro.

Fara a va fi afectat dreptul de a contracta in orice moment autoritatea de supraveghere, sunteti rugat sa ne contactati in prealabil si va asiguram ca vom depune toate eforturile necesare pentru solutionarea oricarei probleme pe cale amiabila. Va reamintim ca ne puteti contacta in orice moment la numerele de telefon (+4) 0740 439 478, (+4) 0743 081 008, (+4) 0735 319 319 sau e-mail contact@depozituldeseminte.ro.